dorsen
Door: wimenkees
Blijf op de hoogte en volg Wim
21 November 2011 | Australië, Ungarra
wij zitten nu in Ungarra op een boerderij bij de fam Telfer. Zijn hier zaterdag gearriveerd nadat we donderdag weg gegaan zijn bij de fam loller.
toen zijn we naar victor harbor gereden waar we de nacht over hebben gestaan.
Vrijdag zijn we Whyalla gereden toen was het erg warm 40 graden, gelukkig koelde het hier s'nachts goed af na een thunderstorm.
zaterdag zijn we naar fam van de fam Loller gereden. in Thumby bay. daar onder de middag wat gegeten en toen nog naar ander fam gereden waar we nu zijn geeindigd.
op een boerderij van 4000 hectare waar ze koolzaad verbouwen tarwe en schapen houden. zaterdag avond zijn we met de zoon en dochter naar fam geweest waar een dominee was met eten en daar was ook de rest van de fam.
was een gezellige avnd waar iedereen vraagt maar ook erg welkom is van als je wilt kun je ook bij ons verblijven of op de terug weg kom maar langs.
Zondag zijn we dan ook met hun mee naar de kerk geweest aan het strand, en na dat we geluncht hadden zijn we dan ook wezen zwemmen en spelltejs spelen en voetballen.
water is zo helder hier en mooie witte stranden ongelovelijk. s'avonds zijn we nog wezen jagen met hagel geweren en met scherpe munitie. Kees en ik hadden allebei een vos geschoten en daarna nog wat konijnen.
vandaag hebben we s'ochtends wat gesleuteld en s'middags hebben we allebei nadat we een paar rondjes mee gereden hadden op de combines zelf een paar rondjes gereden 70 hectare met z'n 2en met een bord voorop van 12 meter dus schiet wel op.dit doe je hier even in 4 uurtjes
morgen gaan we met 1 van de jongens hier naar port lincon kijken of de road train klaar is. kunnen ze met 2 vracht wagens gaan rijden.
wij gaan hiervolgende
toen zijn we naar victor harbor gereden waar we de nacht over hebben gestaan.
wij gaan hiervolgende
21 November 2011 - 12:23
Marjolein:
Volgens insiders-informatie is dit het vervolg van het verhaal.. ;)
wij gaan hiervolgende maandag vandaan om onze trip te vervolgen. tot die tijd zijn we helaas niet te bereiken omdat we in de middel of nowher zitten. -
21 November 2011 - 13:04
Vivian:
Haha altijd makkelijk wat aanvullende inside information ;)
Ziet er goed uit mannen, lijkt erop dat jullie je prima vermaken! Maargoed had ook niet anders verwacht he..
Drinken jullie wel genoeg VB? :p
Diederik:
Arme vos! Kan je wel! Met je VOETS jas! Fox killed by NH -
22 November 2011 - 18:02
Carina:
Hahaha! Als jullie nou ff oefenen, kan je bij ons ook vossen schieten. Bij de laatste gang bieten rooien, schoot er namelijk een vos weg! En m'n vader heeft 'm later nog vlakbij Bos gezien.
Maar gaat uitstekend daar zo te horen! Houden zo! -
23 November 2011 - 19:41
Chris:
dat ze daar op vossen jagen lijkt me wel leuk maar niet slim, die vossen vreten toch konijnen.
alles gaat naar wens bij jullie zo te lezen.
groetjes en tot ziens. -
27 November 2011 - 20:16
Willem:
Die vossen schiet je die met hagel of met een kogel -
01 December 2011 - 13:12
Marjan:
Leuk mannen jullie hebben het goed naar je zin hoor en zie ik wel.
Leuk die baarden van jullie, staat goed.
groetjes Marjan -
05 December 2011 - 10:25
Ome Jaap :
Hé mannen
lijkt me wel lekker zo'n zomerweertje, denk aan m'n kampvuurtje en een biertje in de tuin maar terwijl i dit schrijf hagelt het dus nog even wachten...
zullen geen korte stukjes zijn als je zoveel kunt dorsen in zo;n korte tijd.
Wat voor merk combine reden jullie mee?
en halen ze nog een beetje tonnen er af?
nou preetige reis verder en tot ziens